Блог

Головна » 2012 » Лютий » 14 » Запитання С.Ларіну. Детально
13:20
Запитання С.Ларіну. Детально
Запитання С.Ларіну. Детально
Автор: sergio62

22.12.2011

Заступник гендира КОДТРК Андрій Богданович збирає на своєму блозі запитання на прямий ефір С.М.Ларіна, який він планує провести завтра о 19.45. Мене цікавить доля пропозицій, висловлених на зустрічі Ларіна з керівниками обласних партійних організацій Олександром Ратушняком, тому що ні письмової, ні публічної відповіді не надійшло, а минуло вже більше місяця. Для того, щоб блогерам було зрозуміло, про що йтиме мова на завтрашньому прямому ефірі в тому числі, пропоную детальніше ознайомитися із пропозиціями…
Пропозиції до „перезавантаження” програми «Центральний Регіон-2015»
Шановний Сергію Миколайовичу!
Викладені нижче пропозиції були зібрані і зведені в один документ від представників багатьох місцевих організацій, кіл (журналістів, істориків, філологів, краєзнавців, учителів та ін.) і просто окремих громадян, до думки яких місцева влада чомусь не хоче прислухатися. Сподіваємося, що це ігнорування припиниться, і наші пропозиції будуть розглянуті і внесені до програми дій.
Усі зібрані пропозиції умовно можна об’єднати у чотири блоки:
1 блок пропозицій стосується „Положення про порядок перейменування об’єктів міської топоніміки”.

1. Вважати таким, що втратило силу «Положення про порядок найменування (перейменування) об’єктів міської топоніміки, увічнення пам’яті видатних діячів і подій, встановлення пам’ятних знаків у місті Кіровограді», затверджене рішення міськвиконкому № 1025 від 18.08.2000 р.
2. Затвердити «Положення про порядок найменування (перейменування) об’єктів міської топоніміки, увічнення пам’яті видатних діячів і подій, встановлення пам’ятних знаків у місті Кіровограді» в новій редакції (додається).
3. Вважати таким, що припинив свою діяльність нинішній склад міської топонімічної комісії. Призначити нового голову міської топонімічної комісії, котрому в місячний термін подати на затвердження склад комісії згідно з новим «Положенням». Призупинити дію рішення міськвиконкому про перейменування вулиці Леніна на Дворцову як таке, що було прийняте з порушенням ст. 9. „Закону про місцеве самоврядування в Україні” та не відповідає чинному «Закону про мови в Українській РСР» та духу рішення міськвиконкому № 581 від 25.11.2003 р. «Уточнені назви і переклад українською мовою проспектів, вулиць, провулків, проїздів, тупиків м. Кіровограда», а також викликало негативний резонанс громадськості та критичні оцінки філологів, істориків, краєзнавців міста. З нагоди 130-річчя заснування першого професійного Українського національного реалістичного театру розглянути питання встановлення групового пам’ятника корифеям театру на площі Кірова з перейменуванням її на майдан Корифеїв Українського театру, перейменування вулиці Леніна (Дворцової) на Театральну, увічнення пам’яті ще не згаданих у топоніміці міста таких діячів театру як М. Садовська-Барілотті, М. Садовський, П. Ніщинський. Запропонувати до розгляду новоствореної топонімічної комісії такі пропозиції щодо перейменування вулиць обласного центру:
ñ вул. Орджонікідзе — у вул. Братів Ельворті;
ñ вул. Фрунзе — у вул. Євгена Чикаленка (відомого українського мецената);
ñ вул. Щорса — у вул. Анни Дмитрян (меценатки, засновниці лікарні Св. Анни);
ñ вул. Калініна — у вул. Родини Шульгіних;
ñ вул. Дзержинського — у вул. Миколи Садовського;
ñ вул. Мєдвєдєва — у вул. Леоніда Куценка;
ñ вул. Леніна (Дворцову) — у вул. Театральну.
2 блок пропозицій стосується відзначення у наступному році 130-річчя з дня заснування першого професійного Українського національного театру. Створити оргкомітет для відзначення цього ювілею на загальнодержавному рівні. Розглянути питання встановлення групового пам’ятника корифеям театру на площі Кірова з перейменуванням її на майдан Корифеїв Українського театру. Призупинити дію рішення № 865 сесії Кіровоградської міської ради від 27 жовтня 2011 року в пункті перейменування вулиці Леніна у вулицю Дворцову. Дати експертну оцінку такого перейменування із залученням фахівців (філологів, істориків, краєзнавців та ін.) обласного і загальнодержавного рівня. Провести громадські слухання з питання перейменування вулиці Леніна. На честь корифеїв українського театру з нагоди ювілею перейменувати вулицю Леніна у Театральну. Підтримати проведення в Кіровограді Всеукраїнської конференції науковців, театральних мистецтвознавців, дослідників творчості наших видатних земляків — корифеїв першого Українського національного професійного театру. Клопотати про перевидання у державному видавництві книги нашого видатного земляка письменника і науковця Миколи Смоленчука „Ой літав орел” (єдиного художньо-біографічного роману про життя Марка Кропивницького), виданої в Одесі ще у 1969 році. Перевидати книгу „Кіровоград театральний”.

3 блок стосується пропозицій відзначення 150-річчя (9 грудня цього року) від дня народження видатного українського мецената та громадсько-культурного діяча Євгена Чикаленка. Рекомендувати навчальним і культурним закладам області провести у грудні низку заходів на тему: „Той, хто любив Україну не лише до глибини душі, але й — власної кишені”, присвячених постаті Євгена Харлампійовича Чикаленка. Перейменувати вул. Фрунзе, на якій знаходиться приміщення колишнього Реального земського училища, де навчався Євген Харлампійович у вулицю Чикаленка. Сприяти проведенню просвітницьких заходів про видатного мецената:
◦ перегляд документального фільму про Є.Чикаленка;
◦ презентація книги Володимира Панченка про Є. Чикаленка та ін.
4 блок стосується вшанування жертв Голодомору 32-33 років та політичних репресій. До гуманітарного блоку програми Центральний Регіон включити пункт щодо розробки проекту меморіалу жертвам Голодоморів та політичних репресій і встановлення його на місці пам’ятного хреста на фортечних валах.
Переглядів: 492 | Додав: sergio62 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 8
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0