Головна » 2012 » Січень » 5 » У Кіровограді відбувся марш Слави на честь Степана Бандери 01. 01. 2012
15:28
У Кіровограді відбувся марш Слави на честь Степана Бандери 01. 01. 2012

1 січня 2011 року Кіровоградська обласна організація ВО "Свобода" провела смолоскипну ходу, присвячену 103-й річниці з дня народження Провідника Української Нації Степана Бандери. Патріоти-націоналісти Кіровоградщини зібралися біля пам'ятника Янголу-охоронцю і о 17-00 вирушили вниз по вул. Великій Перспективній до пам'ятника Богдану Хмельницькому.

Акція зібрала близько сотні націоналістів. Протягом ходи свободівці скандували: "Бандера , Шухевич – герої народу, вони воювали за нашу свободу!", "Ідея нації – проти деградації", "Україна понад усе!", "Україні – українську владу" та інші націоналістичні гасла.

На початку ходи виникло деяке непорозуміння між учасниками акції і міліцією. Останні хотіли, щоб смолоскипна хода пройшла лише тротуаром, посилаючись нібито на якусь домовленість з мерією міста. Свободівці ж наполягали на тому, що кожного разу акція проходила саме проїжджою частиною, і цього разу саме на це вказувалося в листі-повідомленні про акцію на адресу міського голови. Після двохвилинної затримки міліція все ж дозволила пройти маршем по проїжджій частині центральної вулиці м. Кіровограда у супроводі машини ДАІ.

На центральній площі міста дуже доречним виявилось поздоровлення голови міської організації ВО "Свобода" Олександра Івашури   всіх кіровоградців і гостей міста з новорічними і різдвяними святами. Одразу після поздоровлення націоналісти заспівали пісню українських повстанців: "Гей, у лузі червона калина...", також лунали пісні "Лента за лентою" та "Жовто-блакитні наші прапори".

Після ходи свободівці зупинилися біля пам'ятника Б. Хмельницькому, де відбувся короткий мітинг. Голова міської організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода» О. Івашура у своїй промові наголосив, що Степан Бандера завжди був , є і буде героєм для українців, лицарем національного духу, символом нескореності і жертовності у боротьбі за незалежну Україну, незважаючи на маніакальну протидію кримінально-олігархічної окупаційної влади і жалюгідні потуги її кишенькових судів. Голова Кіровоградської обласної молодіжної організації "Сокіл" Юлія Вічко, користуючись нагодою, провела урочисту посвяту сімох юнаків і дівчат у члени "Соколу". На завершення мітингу всі присутні заспівали український Славень.

                                                                                                 Прес-служба ВО "Свобода"

Переглядів: 497 | Додав: sergio62 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 8
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0